Evrensel Mantra Meditasyonu

Rahat bir pozisyonda oturun, sırtınız ve boyununuz dik bir şekilde ve vücudunuz tamamen rahat olarak. Gözlerinizin yavaşça kapanmasına ve vücudunuzun daha da rahatlamasına izin verin . Vücudunuzdaki her türlü gerginlik veya sıkıntı yavaşça çözülsün. Tamamen rahatlayın!

Rahat bir pozisyonda oturun, sırtınız ve boyununuz dik bir şekilde ve vücudunuz tamamen rahat olarak. Gözlerinizin yavaşça kapanmasına ve vücudunuzun daha da rahatlamasına izin verin . Vücudunuzdaki her türlü gerginlik veya sıkıntı yavaşça çözülsün. Tamamen rahatlayın!
 
Tamamen gevşedikçe, şimdi bilincinizin (Kendinizin) dışarı doğru genişlediğini hayal edin. Bulunduğunuz odadaki her bir objenin yerini hatırlayın.
 
Daha sonra bulunduğunuz evi yada tüm binayı kapsayacak şekilde kendinizi genişletin. Her bir odanın yerini hatırlayın, yada bina hakkında neler hatırlayabiliyorsanız. Sadece hatırlayın ve gözleyin.
 
Şimdi bulunduğunuz şehri kapsayacak şekilde kendinizi genişletin. Hatırlayabildiğiniz kadar şehirdeki yolları hatırlayın.
 
Ve genişlemeye devam ederek bilincinizin daha geniş bir alana yayılmasına izin verin, tüm bölgeyi kaplayın, tüm ülkeyi, tüm kıtayı, bütün kıtaları ve tüm dünyayı kaplayın.
 
Her bir basamakta vizyonun şeklini hayalinizde canlandırmaya çalışın, genişleyerek kapsadığınız bir bölgenin genişlemeye devam ettiğiniz diğer bölgeyle ilgili parçalarını hayalinizde görün.
 
Şimdi tüm dünyayı kapladınız dolayısı ile yavaşça vücudunuzdan çıkın ve dünyanın üstünde oturduğunuzu hayalinizde canlandırın. Dünya altınızda.
 
Hayalinizde canlandırın “Tüm dünyaya barış ve İnsanlara İyi Niyetler”. İyi düşünceler yollayın ve bunların tüm dünyanın ve her bir bireyin içine işlediğini hayalinizde görün. Siz Yaradan’ın Niyeti için bir kanalsınız. İçinizden “Onun Hükümdarlığı gelsin, O’nun Niyeti yapılsın dünya üzerinde, Cennet’te olduğu gibi” deyin.
 
Şimdi dünyadan uzaklaşmaya başlayın, dış uzaya doğru devam edin. Ayın yanından geçin, güneş sistemimizdeki diğer gezegenlerin yanından geçin, ve güneş sistemimizin ötesine doğru ilerleyin. Galaksimizi geçin, ve daha sonra başka galaksileri de geçin.
 
Evrenin merkezine gidiyorsunuz. Yıldızları geçiyorsunuz daha ve daha hızlı, ta ki evrenin merkezine ulaşana kadar. Merkeze vardığınızda yavaşlayın ve alçak gönüllü bir şekilde evrenin merkezine girin, harika, parlak, dahiyane, sisli bir mavi Işık, şimdiye kadar karşılaşılmış olan en rahatlatıcı ve Sevecen (İyileştirici) Enerji.
 
En alçak gönüllü bir şekilde bu mavi Işığa girin ve içinde oturun, onun vücudunuza ayak parmaklarınızdan girmesine izin verin. Işık ayak parmaklarınıza girdikçe, ayak parmaklarınız o kadar rahatlıyor ki, ayak parmağınız olmadığını hissediyorsunuz. Işık aynı şekilde ayaklarınıza doğru çıkıyor ve ayaklarınızda tamamen rahatlıyor, daha sonra bilekleriniz, dizleriniz, baldırlarınız ve tüm bacaklarınız tamamen rahatlıyor.
 
Işık sizi doldurmaya devam ediyor ve tamamen rahatlatıyor. Işık ilk çakranıza giriyor, daha sonra ikinci çakranıza ve devam ediyor, üçüncü çakra, dördüncü çakra ve beşinci çakraya ulaşıyor. Işık bu çakraların her birine girdiğinde, çakraları saflaştırıyor, temizliyor ve onları açıyor.
 
Işık saflaştırmaya ve temizlemeye devam ediyor ve altıncı çakranıza giriyor. Şimdi kaşlarınızın arasındaki altıncı çakraya gözlerinizi dikin. Şimdi mavi Işık en harika, parlak ve dahiyane beyaz oluyor.
 
Sırtınızı ve boynunuzu dik tutun. 1-) Derin ve yavaşça, içten sakince nefes alın ve mantranızın ilk bölümünü (Haree Om Shrii Hung) dinleyin (tekrarlayın) ve nefes alma ile verme arasındaki anı (mantranızın ritmini!) bu andaki sessizliği, sakinliği, dinginliği kavrayın. 2-) Mantranızın ikinci kısmı (Om Nam Kevalam) ile yavaşça, derinden ve içten nefes verin. Nefes verme ile alma arasındaki sessizliği, sakinliği ve dinginliği (mantranızın ritmini!) kavrayın.
 
Hiçbir düşünce kalmayana ve sadece Mantranızın ritmi duyuluncaya kadar, aklınız tamamen rahatlayana ve sakinleşinceye kadar bu prosese devam edin. “Hareketsiz olun ve, Ben’im Yaradan, olduğunu bilin.”
 
Eğer içten herhangi bir düşünce, arzu, istek vs. meditasyonunuzu bozarsa, yavaşça ve nazikçe aklınızı meditasyonunuzun, Mantranızın, nefesinizin, nefes arasındaki sakinliğin ritmine geri getirin ve bütün rahatsızlık eden şeyleri bırakın. Aklınızın kontrolünü ele almanızı birçok şey engellemeye çalışacak. Meditasyonunuzda içten ve özenli olun ama aynı zamanda da rahat.
 
Bu şekilde meditasyon yaptıktan sonra, prosesi geriye doğru tekrarlayın. Çakralarınızı birer birer kapayın ve saflaştırıcı, iyileştirici Işığın sizinle Saflaştırılmış çakralarınızda kalmasına izin verin. İçinizi doldurmuş olan Işık ve Sevgi sizinle olsun. Yaradan sizinle olsun.
 
Şimdi yavaşça ve nazikçe (yüzünüz Işığa doğru dönük) en saygılı şekilde mavi Işık’tan geri çıkın. Evrenin merkezinden geri dönmeye başlayın, yıldızları geçin, galaksileri ve bizim galaksimize erişin ve güneş sistemimize geri dönün. Gezegenleri geçin, ayı geçin ve tekrar dünyanın üstüne oturun. Hatırlayın “Tüm dünyaya barış ve İnsanlara İyi Niyetler”.
 
Şimdi, kendinizin O’nun Niyeti için bir enstrüman olduğuna söz verin. Siz “O’nun Krallığının Cennette olduğu gibi dünya üzerine” getirilmesi için O’nun Niyetini yapmak için bir kanalsınız. Harika, parlak ve dahiyane Işik’tan aldığınız barışın dünyada olduğunu görün. Dünya üzerindeki bütün bireylerin ve tüm dünyanın içine işliyor.
 
Tüm dünyayı kaplayın şimdi ve daha sonra yavaşça vücudunuza geri girin, dünyayı, kıtaları, bulunduğunuz kıtayı, ülkeyi, bölgeyi, şehri, binayı ve odayı kapsamayı, doldurmayı bırakın ve vücudunuza geri gelin.
 
Bu prosesle bilincimizi tüm evrenin kapsayacak şekilde genişletmiş olduk fakat tekrar vücudumuza geri dönüyoruz. Evrensel bir yaklaşım tarzımız olmasına rağmen, bulunduğumuz anın içinden bulunduğumuz yerde hareket ediyor ve yaşıyoruz. Tüm evren olan Yaradan için bir kanal haline geldik fakat bulunduğumuz yerden hareket ediyoruz (evrensel düşünüyor fakat bölgesel hareket ediyoruz).
 
Şimdi yavaşça gözlerinizi açın ve dış dünyaya geri dönün ve bilin ki Yaradan üzerine meditasyon yapanlar bu dünyadadırlar fakat bu dünyadan değildirler.
 
Rab’in enerjisi ile tanışmış oldunuz ve şimdi bununla dolusunuz. Bunun sizden başkalarına akmasına izin verin. O’nun Niyeti için bir kanal olun. Diğerlerinin sizi Maya’ya (dış dünya) (Yaradan’dan ayrılık illüzyonuna) götürmesine izin vermeyin, siz onları Yaradan'a (Yaradan ile Birlik/Ruh/Atman) götürün!
 
Bu Sessizliği kavradıktan sonra, bu farkındalıkta gün boyunca kalabilir ve Meditasyon prosesini tekrarlamaya ihtiyaç duymadan gün boyunca kavrayışınızı ilerletmeye devam edebilirsiniz! Eğer ritim bir şekilde bozulursa, ritim geri gelene kadar mantraya devam edin!
 
Haree Om Shrii Hung, Om Nam Kevelam!
 

Mission of Maitreya, "Ebedi İlahi Yol"

P. O. Box 44100
Albuquerque, NM 87174

© 2021 Mission Of Maitreya. Tüm Hakları Saklıdır.