En Kutsal 1-Tablet 10

"Ve yerin içinden Yaradan Rab göze hoş gelen ve yemek için iyi ağaçların büyümesini yaptı, ayrıca hayatın ağacını bahçenin ortasında ve iyinin ve şerrin bilgisinin ağacını." (Yaratılış 2:9)


<1> Ancak, insan var olan dünyada olacağından (yaradılışın çifte doğası pozitif ve negatif, iyi ve kötü vb. olarak) ve iyiyi veya şerri seçebileceğinden ("...iyinin veya şerrin bilgisi")Yaradan insanı Evrensel Kanunlara göre yönlendirecek ahlaki kurallar yaratmak zorunda idi. <2> İnsanın mutluluğu ve büyümesi Yaradan’ın Kanunlarını (disiplinlerini) takip ederek artar. Kendi yolunu ("iyinin ve şerrin bilgisinin ağacı") Yaradan’ın yoluna (Niyetine) seçmek "hayatın ağacının" kaybıyla sonuçlanacaktır.

<3> O’nun Kanunlarını seçmek O’nun Niyetini Kabul etmektir. Bu boyun eğmenin yoludur. <4>Sadece bu gibi bir yol O’nun Tabiliğini kazanır ve bu Tabilik insanı kurtuluşa giden Kanunları takip etmesini sağlayandır. Kanun olan Tabiliktir!
 

" Ve Aden’den bir nehir çıktı bahçeyi sulamak için; ve oradan bölündü, ve dört kafalı oldu." (Yaratılış 2:10)

"İlkinin ismi Pison’dur: ki o bütün Havilah topraklarını çevreleyendir, altın olan yerde;" (Yaratılış 2:11)

"Ve o toprağın altını iyidir: orada kokulu reçine vardır ve damalı akik taşı." (Yaratılış 2:12)

"Ve ikinci nehrin adı Gihon’dur: Etiyopya topraklarının tümünü çevreleyenle aynıdır." (Yaratılış 2:13)

"Ve üçüncü nehrin adı Dicle’dir: Asur’un batısına doğru gidendir. Ve dördüncü nehir Fırat nehridir." (Yaratılış 2:14)
<5> Bu sureler dünyanın planlandığı zamandan söz eder, veya yaratımın Bir Memba’dan, var edilmemiş evrenden, geldiği anlamına gelir -- ("Ve Aden’den bir nehir çıktı yeri sulamak için...") – sonra aynı nehir dört esas öğeye bölündü (bilinç ve üç gunalar) yaratımda ("...ve oradan bölündü, ve dört kafalı oldu ").


"Ve Yaradan Rab insanı aldı ve onu Aden bahçesine koydu, onu giydirdi ve onu korudu." (Yaratılış 2:15)

<6> Şimdi insanı dünya üzerinde yaratmak için her şey hazır gibi göründü. O onu giydirmeli ve onu korumalıydı. Bu yüzden insan dünyaya ne yaptığından sorumludur.



"Ve Yaradan Rab insana emir etti, şöyle diyerek, Bütün ağaçlardan bahçenin sen özgürce yiyebilirsin:" (Yaratılış 2:16)
 

<7> İnsanın bunu kendi ilerlemesi ve eğlencesi için kullanmaya izin verilecekti.


"Ama iyinin ve şerrin bilgisinin ağacından, sen ondan yememelisin: ondan yediğin gün sen emin ol ki sen öleceksin." (Yaratılış 2:17)
 

<8> Fakat onu Yaradan’ın (doğa’nın) Kanunlarına göre kullanabilir. Onu gelişigüzel ve bencilce kullanamaz. Kısıtlamalar vardır ("...iyinin ve şerrin bilgisinin ağacından, ondan sen yememelisin:...") ve kullanmanın münasip yolları vardır.

<9> Eğer bu sınırları geçerse, hayatın ağacı (ölümsüzlük) ondan alınacaktır ("...ondan yediğin gün sen emin ol ki sen öleceksin ").

<10> Ölüm burada hem fiziksel hem de ruhani anlamdadır. Kanunlara itaatsizlik (günah) karma yaratır. Bu Can’ın (adam, Atman) Yaradan’dan ayrılmasıyla sonuçlanacaktır, bu ruhani ölümdür. <11>Ayrıca karma fiziksel ölümle sonuçlanır.

<12> Ancak, Yaradan’a alçakgönüllüce gitmeyle ve itirafla, tövbeyle, dua ve dersini öğrenmeyle, O’nun Tabililiği geri kazanılabilir. Sonra kişi affedilecektir ve O’nunla tekrar bir olacaktır. (O’nun Tabiliğinde). <13>Bu ölümden kaçmanın, kurtuluşa ulaşmanın yoludur.

<14> Günah yüzünden insan ölür ve dersini öğrenmek ve O’nun Kanunlarını takip etmek için tekrar ve tekrar doğacaktır. Sonra tekrardan ölümsüz olacaktır, O’nun Tabiliği ile.

<15> Yaradan’ın Kanunları hakkındaki bu tartışma ve onları insan’ın kanunları ve anlayışı ile değiştirmeye çalışmak insan’ı doğru yoldan saptırandır "bilginin ağıcından yemek." <16>Bu, "Benim (bizim) niyetimiz, O’nun değil" demektir.

 

Sıradaki

 

Mission of Maitreya, "Ebedi İlahi Yol"

P. O. Box 44100
Albuquerque, NM 87174

© 2021 Mission Of Maitreya. Tüm Hakları Saklıdır.